Posted on

De bästa packtipsen inför flytten 

Att flytta kan kännas jobbigt. En anledning till varför många tycker att det känns jobbigt att flytta är för att flyttning innebär att man behöver packa ned sina saker i lådor för att sedan transportera lasset till nästa boende för att slutligen packa upp det igen. Men för att packningen ska kännas något lättare finns det ett flertal knep du kan ta till dig av. I denna artikel kommer du att få några tips på hur du kan få flytten att gå smidigare med hjälp av de bästa packtipsen. 

Börja i tid 

Till att börja med är det alltid bra att börja i tid. Det gäller också packningen av dina ägodelar. Att börja packa dagen innan eller dagarna innan flyttlasset går skapar onödig stress. En annan anledning till varför du ska packa långt innan är för att när du packar i stress blir det helt enkelt inte lika bra som när du har tid till att packa på ett sätt som är smidigt och hållbart. Därför ska du försöka börja packa flera veckor innan flytten. Då får du bättre förutsättningar för att packa på ett bra sätt så du inte riskerar att dina ägodelar går sönder i lådorna. När du packar långt i förväg kan du göra det lite i taget och du slipper känna stress inför flytten. Bärhjälp - Flyttpersonal från flyttfirman

Organisera 

Nästa tips för att packningen ska bli så bra som möjligt är att organisera din packning. Du kan göra packningen lite lättare genom att rensa bort de prylar och ägodelar som du inte har möjlighet till att ha med dig till nästa boende. Men det kan också vara skönt att rensa bort en del saker för att göra packningen lättare. Därför kan det vara en bra idé att börja med att gå igenom alla dina ägodelar. När du går igenom dina ägodelar kan du lägga de saker du ska slänga i en hög, de saker du ska skänka i en hög, de saker du ska sälja i en annan. Sedan blir det enklare för dig att packa ner det du ska behålla i flyttkartonger. En annan sak som kan vara bra att tänka på vad gällande organiseringen inför flytten är att du kan börja månader i förväg med att packa ner det du inte använder. Till exempel böcker eller vinterkläder. Då får du genast bort ett moment vad gäller packningen. Sist men inte minst underlättar det mycket om du packar ner allt rum för rum. Sedan använder du dig av en penna för att markera innehållet på flyttlådorna. Till exempel köksprylar. 

Skydda packningen 

Ett moment som många känner oro och nervositet inför är att packa saker som är ömtåliga. Det finns ett flertal saker du kan göra för att skydda dina ägodelar från att gå sönder. För det första finns det många olika typer av material du kan använda för att skydda de ömtåliga prylarna. Till exempel frigolit, bubbelplast eller tidningspapper. Du kan också använda dig av tyger. När du har packat ner dina ömtåliga ägodelar ska flyttlådorna förvaras högst upp. Om du staplar andra tunga lådor ovanpå de lådor du är rädd om finns risken att innehållet går sönder. Något annat du kan göra som försiktighetsåtgärd är att skriva “ömtåligt” eller “aktas” på kartongen. Då är det lättare att hålla koll på vilka kartonger som ni ska vara varsamma med.