Passar du till att jobba på flyttfirma?

Söker du nytt jobb? Har du förutsättningarna som krävs för att jobba på flyttfirma?

Arbetsuppgifter – Packa, Bära, Transportera

Jobbar du på en flyttfirma kommer du framförallt få bära flyttkartonger, möbler, tavlor och annat bohag som ska till en annan adress. Kunderna hittas både hos privatpersoner och företag även om flyttarna brukar se något olika ut. Är det en flytt för ett företag är det främst kontorsmöbler och kartonger med pärmar som ska flyttas. Hos en privatperson är det större variation med allt från akvarium till dubbelsängar.

En lite mer udda arbetsuppgift är att rensa ur dödsbon eller lägenheter där de som bott där blivit vräkta. I detta fall handlar det om att packa ihop allt i kartonger och sedan köra sakerna till auktion, lagring eller sopsortering.

Man kan även hjälpa till med frakt. Detta i likhet med ett fraktbolag. En flyttfirma som inte får in tillräckligt många ordrar kan söka samarbete med fraktbolag och därmed erbjuda sina tjänster när tid finns över.

Fysiskt arbete

Även om det inte krävs att man är mycket stark för att kunna jobba på en flyttfirma så krävs en god grundkondition och uthållighet. Att behöva bära fulla flyttkartonger upp och ner för ett par trappor kan snabbt trötta ut de som inte är ovana att jobba fysiskt. Samtidigt är det alltså ett mycket bra jobb för de som vill hålla igång och röra sig fysiskt under arbetstiden.

Obekväma arbetstider och långa arbetspass

Många privatpersoner önskar flytthjälp på kvällar och helger. Det är då de främst är lediga och själva har tid att guida den flyttfirma som kommer och bär allt. Därmed kan du även förvänta dig en hel del kvällsarbete samt arbete på helger.

När en flyttfirma anlitas för en längre flytt uppstår även situationer då man som anställd får jobba mycket långa pass. Bilen är packad varpå flyttbilen ska köras till nästa adress. Är den 50 mil bort kan självklart inte andra ”flyttgubbar” följa med för att packa ur allt. Visserligen finns lagar som reglerar hur länge man får jobba men det kan innebära en övernattning på hotell varpå arbetet sedan fortsätter. Kan du ha ett jobb som kräver att du ibland behöver sova borta?

Fördel med C-körkort

C-körkort är inte ett krav men du kommer betydligt lättare få jobb på en flyttfirma om du har detta körkort. Detta eftersom du då kan köra de större lastbilarna. Det är inte krav eftersom ett par personer från flyttfirman hjälps åt med flytten men att det bara krävs en chaufför.